Over ons

Een Greeter is een enthousiaste vrijwilliger die een beperkt aantal bezoekers – niet meer dan 6 personen tegelijk – rondleidt door zijn of haar stad of streek. Als een ware ambassadeur is een Greeter maar wat graag bereid zijn of haar ervaringen, kennis en passie te delen.

Lees meer over onze kernwaarden.

Een beetje geschiedenis

Het concept van de Greeters ontstond in de vroege jaren 1990 in New York. De bedoeling was om het directe contact tussen bewoners en bezoekers van de stad te bevorderen in wat participatief toerisme genoemd wordt. Vele steden over heel de wereld volgden dit populaire initiatief en werden samengebracht in de International Greeter Association. In België zijn nog Greeters terug te vinden in Brussel, Charleroi, Gent, Hoegaarden, Luik, de Leiestreek, Mons, Namen en aan de kust.

Ervaar Antwerpen

Tijdens een bezoek met een Greeter ligt de nadruk vooral op de ervaring. Hij of zij deelt persoonlijke verhalen en lievelingsplekjes op een rondleiding door zijn of haar stad. Rondleidingen gebeuren voornamelijk te voet, maar sommige Greeters bieden ook fietstochten aan. Geef zeker je voorkeuren door zodat je Greeter hier rekening mee kan houden en een gepersonaliseerd programma kan voorzien. Je kan je verwachten aan een origineel, authentiek en volledig gratis bezoek dat je nog lang bij zal blijven!

Wil je alvast een voorsmaakje van Greetertips over Antwerpen? Bezoek dan zeker onze Facebookpagina.

Boek nu!